zazdrave.bg

 zazdrave.bg                               pharmaselect.

НАСТИНКА И ГРИП

  • Острата Респираторна Вирусна Инфекция (ОРВИ) е позната най-вече като „Настинка” ⇢ остро заразно вирусно заболяване на горните дихателни пътища. Грипът също е остро инфекциозно заболяване, една от най-заразните инфекции и се причинява от грипните вируси. Описани са над 200  вируса причинители на ”настинката”. Като най-чести причинители се сочат риновирусите  и коронавирусите. Нерядко това са аденовируси, парамиксовируси (парагрип), ентеровируси, но също и други групи вируси. 
  • И двете заболявания са въздушно-капкови инфекции, защото входна врата за вирусите са носа и фаринкса. Вирусите се закрепват в назофаренгиалната лигавица, навлизат в клетките и започват да се  размножават. Размножаването на вирусите започва от 2 до 6 часа от заразяването и  е най-бурно в първите 24-48 часа.
  • Първите прояви обикновено са дразнене в гърлото и носа, хрема. Такова е началото на двете най-чести респираторни заболявания, всяко от тях със своя клинична картина, но и с много сходни симптоми. Можем ли да си помогнем още в самото начало ?

Ето една рецепта на старите Виенски аптекари…

ТЕНОРОС ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ

Защо таблетки за смучене при настинка  и грип ?
Защото е необходимо действие на входната врата на вирусите - в назофаренгиалната лигавица.
Защото съдържа цинк,  който блокира захващането на вирусите към лигавицата на носоглътката и същевременно възпрепятства размножаването вирусите.
Защото цинкът действа на  входната врата  и се усвоява  най-добре като таблетка за смучене.
Ето защо ТЕНОРОС ТАБЛЕТКИ ЗА СМУЧЕНЕ трябва се приемат още в първите 24-48 часа от появата на първите симптоми, когато е най-бурното размножаване на вирусите.
А съдържа ли нещо друго ТЕНОРОС ? - Да, той съдържа  и  силно концентриран Биофлавиноиден екстракт от елда.
Елдата е мощен антиоксидант, намалява пропускливостта на клетъчната стена и  така също пречи на вирусите да преминат в клетките  и да се разболеем.
Искате да прочетете повече за ТЕНОРОС - натиснете в горната част на страницата върху "Научете повече".